Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent’te bir ilke daha imza atarak, Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezinin açılış törenini gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Seda Yekeler Eğitim Vakfı (SEYEV) iş birliğiyle düzenlenen Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezinin açılış töreni; Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda gerçekleştirildi. Eğitim merkezinde 15-25 yaş aralığında ve sosyal yardıma ihtiyacı olan çocuklara; İngilizce konuşma, yazma, okuma ve dinleme üzerine eğitimler verilecek. Eşitliği sağlamak için kurulan eğitim merkezinde, gençlerin ve çocukların İngilizceyi hayatlarının bir parçası haline getirmeleri amaçlanıyor.

SEYEV Vakfı ile Kesik Köprü’de dezavantajlı çocuklar için İngilizce eğitimine dair yürüttükleri çalışmaları hatırlatan ABB Başkanı Yavaş, "Şimdi burada daha çok bütün okullara yakın gençlerin en fazla geldiği alanlar olan bu bölgede böyle bir hizmeti başlattık. Gençler buraya gelecekler, buradan daha çok pratik yapacaklar. İngilizce edinecekler ve yapacakları pratiklerle de İngilizce konuşmak suretiyle gelişimlerini sürdürecekler" dedi.

"Hem arkadaşlıklarını geliştirilecekler hem de İngilizcelerini geliştirecekler"

Eğitim merkezinin gençler için yararlı olacağını ve böyle bir merkezin Ankara’da olmadığını belirten ABB Başkanı Yavaş, "Özellikle dezavantajlı gruplara ve onların ailelerine ücretsiz olarak devam edecek. Burada birbirleriyle sohbet edecekler, konuşacaklar. Hem arkadaşlıklarını geliştirilecekler hem de İngilizcelerini geliştirecekler. İleride eğitimlerini tamamladıkları zaman artık internet üzerinden dünyayla irtibat kurarken, burada öğrendikleri İngilizceden de çok yararlanacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABB Başkanı Yavaş, konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından gençler ile fotoğraf çekinerek kursu gezdi.

Açılış törenine ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra SEYEV Kurucu Başkanı Seda Yekeler ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: iha