Bir ilçe düşünün, şehirlerarası yol içinden geçiyor ve anayol üzerinde araçlar iki veya üç sıra park etmiş..

Burayı yönetenler de çift sıralı yol üzerindeki araç  parkına bir çözüm üretemiyor.. Ve bu şehir, Sinop'un en büyük ilçesi Boyabat! Bazen yürüyerek makamlarına giden ilçe yöneticileri acaba yol boyu hiç mi  park etmiş araçlar gözüne çarpmıyor? Yol kenarına park yapan araçları kaldırmak sadece emniyetin gönevi değil. İlçeyi kim yönetiyorsa, kimin sorumluluk alanında ise,  herkes görevini yapmalı ve birlikte çalışmalı.. Bu ilçedeki trafik keşmekeşliği inanın metropol şehir İstanbul'da bile yok.. Ben hiç bir zaman İstanbul'da anayol üzerinde iki veya üç sıra araçların park ettiğini görmedim...Çünkü park ettirmezler... Valisinden,  belediyesine, emniyetinden, karayollarına kadar herkes işbirliği içinde görevlerini yapıyor..

Acaba Boyabat'ta kurumlar arasında iletişim ve koordinasyon eksikliğimi var? Kaymakamlık başta olmak üzere karayolları, belediye, emniyet ve bunların oluşturduğu trafik komisyonu birlikte çalışsalar, koordinasyonu sağlasalar inanın ana yol üzerinde bırakın iki ve üç sıra araç parkını bir tane bile bulamazsınız..

Boyabat'ta sadece araçlar anayol üzerinde park etmiyor.. Her yer otopark olmuş..Eski hükumet konağı bahçesi otoparka dönüşmüş...Gelen park ediyor, giden park ediyor.. Biri de çıkıp buraya niçin araç park ediyorsunuz demiyor.. Otopark yok mu desem var diyeceksiniz.. 

O zaman soralım? Anayola iki üç sıra park edenler, acaba belediyenin otoparkına niçin park etmiyor? Akla gelen iki şey var: Ya  otopark ücretinde sıkıntı var.. Ya da otoparkın girişinde.. Bu sorunun muhatabı da tabiki belediye.. Yol kenarındaki park yapma sorununu İstanbul'da uygulanan İSPARK gibi ücret alarak çözebilirsiniz .. Yol kenarlarından ücret aldığınız zaman inan kimse park etmez.. Ücretsiz yer arar.. Bir de bu sorunu caydırıcı cezalar ile çözebilirsiniz.. Abad şehirde galericilere de bir çeki düzen verilmeli.. Şehirin içinde yol kenarında  araba satışı olmaz.. 21.Yüzyılda yaşıyoruz.. Belediye bunlara otogar tarafında bir yer hazırlayıp hepsini burada toplamalı ve satışlarını orada yaptırmalı.. 

Boyabat'a "abad" şehir diyorsunuz, "abat" şehre yakışmayacak manzaralar ortaya koyuyorsunuz.. Abad şehir böylemi olur?