İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesi tarafından verilen Yüksek İnsani Değerler Ödülleri'nin (YİDER) bu yıl 9'uncusu düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, alanlarında değer yaratan ve fayda sağlayan başarılara yönelik sunulan Yüksek İnsani Değerler (YİDER) ödülleri bu yıl Adil Mardinoğlu, Mete Gazoz, Özlem Denizmen, Sami Özey, Tuba Dumlu Güler, Ayçin Kantoğlu, Meral Olcay ve Yavuz Bülent Bakiler'e verildi.

ACT28 İklim için Yapay Zeka Hackathonu'na başvurular başladı ACT28 İklim için Yapay Zeka Hackathonu'na başvurular başladı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Nevzat Tarhan, modernizmin getirdiği rekabet içinde sadece kendisi ve kendi çıkarı için çalışan insan tipinin ideal tip olarak sunulduğunu ve bunun da olumsuz sonuçlarını görülmeye başlandığını kaydetti.

Dünyada narsisizm ve bencillik salgını olduğunu belirten Tarhan, şunları kaydetti:

"İnsan sadece kendisi için çalışıyorsa bu kötücül olması için yeter. Empati yapamaz. Yakın ilişki, yaşantı kuramaz ve yalnızlaşır. Sadece kendi çıkarına odaklı çalışan insan tipi yalnızlığın en büyük sebebidir. Bu tarz kişiler çoğaldı. İnsanın kendisini gerçekleştirmesi yetmiyor. Bir insan topluma faydalı olmuyorsa, insanlığa bir şey katmıyorsa, hayatının sonunda artıları daha çok olarak, dünyadaki misyonunu tamamlamış olarak gitmiyorsa ve bu tarz insanlar çoğalırsa insanlık kötüye gider."

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazif Güngör ise, misyonlarının sadece eğitim öğretim ya da bilim üretmek değil, aynı zamanda toplumun bir takım duyarlılıklarına dokunmak olduğu bilinciyle bu ödülleri verdiklerini belirtti.

Ödül takdimlerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik son buldu.

Kaynak: aa