Sinop'ta otomobiliyle virajı alamayarak uçurumdan yuvarlanan yaralı bayan kazadan 16 saat sonra fark edilerek kurtarıldı. 

Kaza Menkeze Bağlı Ahmetyeri Köyünde akşam saat 23:00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre göre S. B özel bir sürücü kursunda çalışan arkadaşını Kabalı köyündeki evine bıraktıktan sonra akşam 22:00 sıralarında Sinop'a dönmek üzere 57 AB plakalı aracı ile yola çıktı. Ahmetyeri  köyünde  trafik işaret ve levhalarının daha önceden  meydana gelen  heyelandan dolayı uçuruma yuvarlanması sebebiyle  yoldaki keskin virajı görmekte geç kalan sürücü S. B virajı alamayarak 50 metrelik uçurumdan aşağı uçtu. 
 
Yuvarlanmanın etkisi ile aracın içerisinden fırlayan sürücü otomobilinin bir ağaçta takılı kalması sonucu kazayı ucuz atlattı. 
 
Olayın etkisiyle bir süre kendine gelemeyen sürücü geceyi uçurumda geçirdi. Yaralanan ve düştüğü yerden çıkamayan S. B bağırarak yardım istemeye başladı. Gece boyunca uçurumda mahsur kalan yaralı kadının sesini yoldan geçen bir vatandaş duydu. Vatandaşın olayı acil servis ekiplerine haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Kabalı Sağlık Ocağına ait 112 ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi uçurumda yaptı. 
 
Olay yerine Sinop İl Afet ve Acil Kurtarma Ekiplerinin de gelmesi ile olay yeri temizleme, yaralıya ulaşabilme ve ulaşıldığı yerden çıkarılabilmesi için çevredeki küçük ağaçlar odun motorları ve baltalarla kesilerek yaralının sarsılmadan yola çıkarılması sağlandı.
Olayın ardından 16 saat sonra fark edilen kazazede uçurumdan halatlarla bir saatte çıkarıldı.
 
Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından olay yerine Kabalı Jandarma ekiplerinin gelmesiyle geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Yaralı olay yerine gelen ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine Kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Editör: Vitrin Haber