Amasya'da yaşayan 104 yaşındaki Nuri Şimşek hayatı boyunca hiç evlenmezken, uzun yaşamasının sırrını az yeyip, az uyumasına bağlıyor. 
Amasya'nın Göynücek ilçesine bağlı Çamurlu köyünde doğduğu için nüfus kaydının geç yapıldığını ve nüfustaki yaşı 21, ana yaşı ise 31 iken askere gidip 4 yıl sonra köyüne döndüğünde emsalleri arasından evlenecek kız bulamayınca kardeşinin çocuğunu evlatlık aldığını belirten Şimşek, "Dört sene askerlik yaptım. Geldim ki, benim emsalim kızların hepsinin birer, ikişer, üçer tane çocuğu var. Dayım gelmiş, öteki emmim gelmiş deyince evlenmedim. Kardeşimin çocuğunu evlatlık aldım. Şimdi rahatım. Ben kazandım, o yedi. Şimdi de o kazanıyor, ben yiyorum. 104'ü de geçtim. 1942'de askere giderken 31 yaşındaydım" dedi. 

Köyünde tarlalarla at üstünde bekçilik yapıp çalıştığını, çevresindekilerin evlilik önerilerine rağmen, yeğenini evlat edindiği için evlenmekten vazgeçtiğini, ömrü boyunca bir sefer zatürre geçirmesinin dışında da ciddi bir hastalık yaşamadığını anlatan Nuri Şimşek, "Az yedim, az uyudum, ata çok bindim" diye konuştu. 

Amasya'nın 1915'te Ermeniler tarafından yakıldığını anımsatan Şimşek, "Atatürk 3 defa geldi Amasya'ya. 12 gün bekledik. Faytonla geldi. Peşinde süvariler vardı. Üçünde de gördüm Atatürk'ü" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber