Sinop'ta çıkan orman yangını orman ve itfaiye ekiplerinin büyük mücadelesi sonucu kontrol altına alındı.

Yangın Cumartesi günü öğle saatlerinde Sinop-Boyabat yolu Tangal köyü mevkisinde bir vatandaşın ceviz ağaçlarının etrafındaki otları temizlemek için yaktığı ateşin ormana sıçramasıyla
başladı.

EKİPLER SEFERBER OLDU
Edinilen bilgiye göre: ceviz toplamak için ağaçlarının diplerindeki kuru otları temizlemek isteyen Fikret G.'nin (55) yaktığı ateş, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangının yetkililere haber verilmesi üzerine, olay yerine Sinop Belediyesi İtfaiyesi ile ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, Orman İşletmeye ait arazözler ve Sinop İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait iş makinaları sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangının kontrol altına alınması için ekipler saatlerce mücadele etti. Kimi zaman zor anların yaşandığı yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve Meclis Üyesi Fatih Özçelik'de yangın mahalline giderek söndürme çalışmalara katıldı.

ALIN TERİNİN DUMAN KARASINA KARIŞTIĞI ANLAR
İtfaiyeciler ve ormancılar yaklaşık 4 saat süren mücadele ardından yangını söndürmeyi başardı. Ormancıların büyük mücadele ardından yorgunlukları ve alın terinin duman karasına karıştığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı. Yangın söndürme çalışmalarının sona ermesi ardından bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. İlk belirlemelere göre yangında 20 hektarlık ormanlık alan kül olduğu öğrenildi. Yangına neden olan Fikret G. hakkında Jandarma işlem yaptı.

Editör: Vitrin Haber