Sinop'ta jandarma tarafından uyuşturucu madde tacirlerine yönelik 4 ayrı köyde eş zamanlı oyarak yapılan operasyonda 1 kişi tutuklandı, 2 kişi de gözaltına alındı.  

Edinilen bilgiye göre; bir süredir istihbarat çalışması yürüten Sinop İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kabalı Jandarma Komutanlığı ile Erfelek ve Türkeli jandarma komutanlıklarıyla birlikte 'Narkotik ve uyarıcı madde satışı, bulundurulması ile silah ve mühimmat kaçakçılığına' yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. 

Sinop merkez Kabalı ve Taypaklı köyleri ile Erfelek ilçesi Gökçebel ve Türkeli ilçesi Güzelkent köyünde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde arama yapan jandarma ekipleri; 43 adet Extacy uyuşturucu hap, 10 gram kubar esrar, 50 gram kenevir tohumu, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet ruhsatsız tabanca, 484 adet çeşitli çaplarda fişek, 2 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilerek el konuldu. Aramalar sırasında narkotik köpek Biber'de görev aldı. 

Şüphelilerden birinin İstanbul Bakırrköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu madde ve uyarı madde ticareti yapmak, hırsızlık, mala zarar vermek ve iftira gibi 6 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Şahıs alınan ifadesi ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu. Olayla ilgili 2 kişi ise gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.  
 
Editör: Vitrin Haber