Sinop’ta nükleer santrali protesto eden grup ile vatandaşlar arasında çıkan kavgada 11 kişi yaralandı.

İlk olay, Gazi Mahallesi Aşıklar Caddesi'nde meydana geldi. Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santrali protesto etmek amacıyla Abalı köyünde ki kampa katılan grup kent merkezinde nükleer santrali protesto etti. Bu sırada il dışından gelen grup ile Sinoplu başka bir grup arasında kavga çıktı. Kavga bir anda büyüdü. Olay yerine çevik kuvvet sevk edildi. Kavgaya karışan grup, Deniz Polisi Şube Müdürlüğü’ne sığındı. Çevik kuvvet iki grup arasında etten duvar ördü. Gösterici grup bir otobüse bindirilerek şehir dışına polis nezaretinde çıkartılarak kamp alanına götürüldü. 

Kavgada iki vatandaş ile bir gösterici yaralandı. 

Ancak olaylar kamp alanında da devam etti. Kent merkezinden kamp alanına giden öfkeli kalabalıkla gençler arasında burada da taşlı sopalı kavga çıktı. Jandarma iki tarafı güçlükle ayırdı. Yaralı sayısının toplamda 11 olduğu belirtiliyor. 

Bu arada Gerze Belediyesi'nin yaralanan gençlerin hastaneye kaldırılması ve kamp alanının tahliyesi için gençlere destek verdiği öğrenildi. Gençlik muhalefeti tarafından düzenlenen kampa katılan gençler kamp alanından tahliye edildi. 


Editör: Vitrin Haber