AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş ve AK Partili gruba halk toplantısı sırasında silahlı bir kişi tarafından saldırıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda panik yaşandı. 

Olay bu gece saat 20:45 sıralarında TOKİ konutları mevkisinde meydana geldi. Vitrinhaber'in edindiği bilgiye göre TOKİ konutları mevkisindeki bir marketin önünde parti teşkilatı tarafından düzenlenen halk toplantısında Milletvekili Adayı Nazım Maviş'in konuşma yaptığı sırada G.C adlı bir kişi havaya rast gele ateş ederek kalabalığın dağılmasını istedi. 'Çekin ülkenin üzerinden elinizi' diye bağıran şahısın ateş ettiğini gören vatandaşlar etrafa kaçıştı. Bu sırada büyük panik yaşanırken, G.C olay yerinden uzaklaştı.  AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik ve teşkilat üyeleri ile vatandaşların bulunduğu kalabalık ilk şoku atlatır atlatmaz polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Öfkeli kalabalık polis ekiplerine de tepki gösterdi. Saldırıyı gerçekleştirilen şahsın yakalanmasını isteyen vatandaşlar güçlükle sakinleştirildi. O sırada toplantıya aileleriyle birlikte gelen çocukların ise oldukça korktukları gözlendi. Bu arada yaşananlar marketin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Gazeteciye mesaj attı
Saldırı ardından olay yerinden uzaklaşan G.C'nin bir gazeteciye cep telefonundan mesaj gönderdiği ve olayı haber yapabileceğini söylediği belirtildi. Şahsın whatsapp'tan attığı mesajında; "Abi AK Partililer toplanmış kurşun attım dağıttım herkesi. Şuan beni arıyorlar istersen sen çek ilk önce sen yap haber” dediği öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Önceki gün de İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'a silahlı saldırıda bulunulmuş, Karataş bacağından yaralanmıştı. 
Editör: Vitrin Haber