Sinop İl Emniyet Müdürlüğü kurban bayramı öncesi ve sonrasında yaptığı denetimlerle olası suç olaylarının önüne geçti. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kurban bayramı öncesi sürecinde yapılan denetimlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Gerçekleştirilen sıkı denetimler neticesinde birçok suç olayının önüne geçildiğini aktardı.

KUMAR OPERASYONU
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Kurban Bayramı öncesi ve süresince yapılan denetimler ve titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde; 17 Eylül Perşembe günü İlimiz Meydankapı Mahallesinde bulunan bir işyerinde yapılan kontrollerde (T.U,B.D, B.D ,A.D.) isimli şahısların bulundukları masada para karşılığı kumar oynadıkları ve masada 610 TL para bulunduğu görülmüş, para ile birlikte oyun aletleri şahısların rızası ile muhafaza altına alınarak işyeri sahibi hakkında adli işlem yapılmış, kumar oynayan 4 şahsa idari para cezası kesilmiştir. 

BİLEZİK HIRSIZLARI
20 Eylül  Pazar günü meydana gelen İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak, titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde (Ö.Y) ve (K.Y) isimli şahıslar yakalanmış,  olayda çalındığı belirtilen 6 adet altın bilezik ele geçirilerek müştekiye teslim edilmiş olup, şüpheli şahıslar ifadelerinin alınması neticesi serbest bırakılmıştır.

21 Eylül  Pazartesi günü yapılan kontrollerde (H.Ç) isimli şahsın üzerinde 1 adet silah ile silaha ait şarjör ve 14 adet mermi ele geçirilmiştir.
Aranan şahıslarla ilgili olarak; Hakkında Nafaka Hükümlerine Uymamak Suçundan  yakalama emri çıkarılan (R.Y) isimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve ilgili şahıs adli mercilerce serbest bırakılmıştır.

Hakkında Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak Suçundan yakalama emri çıkarılan (H.Y) isimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve  ilgili şahıs adli mercilerce serbest bırakılmıştır.

ARANAN HIRZISLIK ZANLISI YAKALANDI

Hakkında Hırsızlık  Suçundan yakalama emri çıkarılan  ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası bulunan (Ö.Y) isimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve  işlemleri neticesinde cezaevine teslim edilmiştir.

Hakkında 6136 Sayılı kanuna Muhalefet Suçundan yakalama emri çıkarılan ve 1 yıl kesinleşmiş cezası bulunan (R.Ö) isimli şahıs yakalanarak gerekli işlemleri için adli mercilere sevk edilmiş ve  işlemleri neticesinde cezaevine teslim edilmiştir. 

KAYIP ŞAHIS BULUNDU
Kayıp Şahıslarla İlgili olarak; Hakkında 10 Eylül Perşembe  günü kayıp müracaatı bulunan (A.B) isimli şahıs 21 Eylül  Pazartesi günü sağ olarak bulunmuştur. Hakkında 16 Eylül Çarşamba günü kayıp müracaatı bulunan (Ş.G) isimli şahıs 22 Eylül Salı  günü sağ olarak bulunmuştur. Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak ve kararlılıkla devam edecektir” 

Editör: Vitrin Haber