Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde serinlemek için girdiği Sapanca Gölü'nde boğulma tehlikesi geçiren, dalgıçlar tarafından sudan çıkarılarak duran kalbi yeniden çalıştırılan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Sapanca Gölü kıyısında bulunan Seka Kamp Alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kartepe’de bir tuğla fabrikasında çalışan Ahmet Keskin (20) adlı genç, piknik yapmak için ailesiyle birlikte Seka Kamp Alanına gitti. Bir süre sonra serinlemek için Sapanca Gölü kıyısındaki iskeleden suya giren genç iyi yüzme bilmediği için çırpınmaya başladı. Keskin’in suda çırpındığını gören yakınları 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye dalgıçlarının suda yaptığı aramalarda Keskin’in bedenine ulaşıldı.

İskeleye yakın bir yerden kalbi durmuş olarak çıkarılan genç, sağlık ekiplerinin uzun süren kalp masajı sonrasında yeniden hayata döndürüldü. Olay sonrası sinir krizi geçiren yakınlarının arasından ambulansa alınan Keskin, Başiskele’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Keskin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Talihsiz gencin cenazesi yapılan incelemelerden sonra ailesine teslim edilerek Boyabat’ın Yeşilyurt köyüne getirildi. Ahmet Keskin dün Sarıağaççayı Köyü Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 
 
Editör: Vitrin Haber