Memur-Sen Boyabat İlçe Temsilciliği binası kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırıya uğradı. Gece saatlerinde kapısı zorla açılan sendika binasının tabelaları yerlerinden sökülerek yere indirildi.

Olay sonrası polis tarafından geniş çaplı soruşturma başlatılırken konuşla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, saldırıyı kınadı. Mustafa Aslan, "Akşam saatlerinde olduğu tahmin edilen olayda Boyabat Eğitim Bir-Sen Temsilcilik binamıza kimliği belirsiz kişilerce çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Sendika binamızın kapısı zorla açılarak tabelalar yerlerinden sökülüp indirildi. Aynı mahalde bulunan ve tabelamızın hemen altındaki bir temizlik şirketine ait tabelanın da indirilmiş olduğu ancak diğer tabelalara dokunulmamış olması saldırının direkt olarak sendikamıza yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır.

Olayın duyulması ile birlikte İlçe Temsilcimiz İbrahim Açıkgöz ve yönetim kurulumuz ile Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın  ilçe temsilcileri Boyabat Emniyetine haber vermek sureti ile olay yerinde inceleme yapıldı.

Bu güne kadar demokrasi ve insan haklarının gelişmesine öncülük etmeyi kendisine ilke olarak benimsemiş ve bu uğurda hiçbir mücadelesinden ödün vermemiş olan sendikamızın şiddet yanlısı ve şiddete özendirici hiçbir eylemi ve girişimi olmamıştır. Temsilcilik binamıza yapılan bu menfur saldırının organize ve planlanmış bir eylem olmaması en büyük temennimizdir. Ancak nedeni ne olursa olsun ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan sendikamıza  yapılan bu çirkin saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor,  emniyet güçlerimizin olayı  en kısa sürede failleri yakalayarak  aydınlatacağına inanıyoruz.

Olayla ilgili olarak sayın valimizin ve emniyet yetkililerimizin bizleri arayarak geçmiş olsun dilekleri ile olayın aydınlatılması için gerekeni yaptıklarına dair mesajlarından dolayı teşekkür ediyoruz.  Konuyla ilgili gelişmeler tarafımızdan kamuoyu ile daha sonraki süreçte paylaşılacaktır" diye konuştu.


Editör: Vitrin Haber