Boyabat ilçesine bağlı Aşağı Seyricek köyünde 31 evin tamamen kullanılamaz hale gelmesiyle sonuçlanan yangın ardından savcılık soruşturma başlattı. 

Cumartesi günü akşam saatlerinde boş bir evde başlayan ve kısa sürede bütün köyü saran yangın ardından dün gün boyu soğutma işlemi ve iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları devam etti. Yolun bozuk olması nedeniyle ekiplerin geç ulaştığı yangında 45 haneli köyde sadece 14 ev kurtarıla bilirken, köye elektrik ve su verilemiyor. Yangın sırasında boş olan ve tamamen yanan 27 evin sahibi ise dün köylerine gelerek, enkaz kaldırma çalışmalarına yardım etmeye başladı. 

Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı'da yangınla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık tarafından köy muhtarı Celal Yaman ile köylülerin ifadelerini alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri de yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. 

Yolların bozuk olması müdahaleyi geciktirdi
Aşağı ve Yukarı Seyricek Köyleri Derneği Başkanı İsa Oruç, yolların bozuk olmasından dolayı ekiplerin yangına geç müdahale ettiğini belirterek, köy yollarındaki bozuklukların bu tür acil durumlarda sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Oruç, yaraların sarılması konusunda yetkililerden yardım istedi.   

Bu arada 7 yıl önce de Yukarı Seyricek köyünde meydana gelen yangında 53 ev ile 8 samanlık yanarak kül olmuştu. 


boyabat aşağı seyricek köyü yangını 1 haziran 2014 paylaşan: vitrinhaber
Editör: Vitrin Haber