Telefonla kendini arayarak savcı olarak tanıtan şahsa bin 450 TL para yatıran şahıs ATM önünde polis tarafından, tekrar para yatırmak üzereyken son anda engelLendi. 

Olay kent merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; O.S.'ye ait ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs evde bulunan eşine “O.S.’nin evimi? ” diye sordu. “Eşinin evde olup olmadığını”, ve “Kendisiyle görüşmek istediklerini” söyleyen şahıs, evde olmadığını öğrenince O.S’nin cep telefon numarasını, kredi kartı kullanıp kullanmadığını ve hangi bankalarda hesabının olduğunu sorarak istediği bilgileri aldıktan sonra telefonu kapattı. Daha sonra O.S. isimli şahıs kendisini cep telefonundan arayan ve kendini polis olarak tanıtan bir kişinin “Sizinle Savcımız Mustafa Bey görüşecek.” dedikten sonra kendini Savcı Mustafa bey diye tanıtan şahısla görüşmeye başladı. 

'Dolandırıcılık Çetesinin Peşindeyiz'
Bir dolandırıcılık çetesinin peşinde olduklarını ve bu çetenin O.S'ye ait hesaptan yurt dışına para havalesi gerçekleştirdiğini söyleyen sahte savcı,  O.S'ye bankaya gitmesi gerektiğini, kendisini MOBESE kameralarından da takip edeceklerini söyledi. Hesap hareketliyle çete üyelerini para havale edecekleri sırada yakalamak istediklerini belirten sahte savcı, bunun için ATM den para havale edilmesi gerektiğini belirtti. Kendini savcı olarak tanıtan şahsın verdiği farklı bir cep telefonuna ATM den cebe havale yöntemiyle 290 TL’lik 5 ayrı işlem yapmak suretiyle bin 450 TL havale eden O.S'nin ATM önündeki telaşlı hareketleri o sırada olay yerinden devreyi görevi için geçen Sinop İl Emniyet müdürlüğü'ne bağlı güven timlerinin dikkatini çekti. 

O.S'nin dolandırılmış olabileceğini düşünün güven timleri polis tanıtım kartlarını göstererek, durumundan şüphelendikleri ve dolandırılıyor olabileceğini tahmin ettikleri O.S'ye, telefonla görüştüğü şahsı tanıyıp tanımadığını sordu. Şahsı tanımadığını ancak telefondaki kişinin kendisinin savcı olduğunu ve vermiş olduğu cep telefonuna para havalesi yapması gerektiğini söylemesi üzerine ekiplerimiz tarafından olaya müdahale edildi. Bin 450 TL’nin dolandırıcılar tarafından çekilmeden bloke edilirken, O.S'nin yatırmakta olduğu 550 TL parayı işlem yapılmadan engellemek suretiyle toplamda 2 bin TL para, karşı taraftaki şahısların eline geçmeden ekiplerin yerinde ve zamanında müdahalesiyle dolandırıcılık olayı gerçekleşmeden önlendi. Kendini polis ve savcı olarak tanıtan çete üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma sürüyor. 

Bu arada Sinop emniyetinin şu ana kadar yaklaşık 56 dolandırıcılık olayına engel olduğu öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber