Kaçak akaryakıt satışına karşı mücadele başlatan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Boyabat'ta yapılan operasyonda, bir TIR'ın yakıt deposuna mazota alternatif olarak kullanılan 10 numara yağ dolduran zanlılar suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Sinop genelinde 10 numara yağı, akaryakıt olarak satan ve kullananlar ile ilgili olarak yapılan çalışmada, Boyabat Sanayi Sitesi'nde bir işyerinde minibüse yağ tenekeleri yüklendiği tespit edildi. Karacaören mevkisinde 34 plakalı bir TIR’ın deposuna yağ tenekelerinin boşaltılması sırasında polis tarafından operasyon düzenlendi. Minibüs içerisinde yapılan aramada toplam 104 adet teneke içerisinde 10 numara yağ, ayrıca yağ boşaltımında kullanılan 3 adet büyük boy, 2 adet de küçük boy huni tespit edildii. Minibüsü kullanan Y.M ile, TIR şoförü N.M. ve olay yerine gelen Y.K. adlı şahıslar da gözaltına alındı.

Araç içerisinde ve Y.K. adlı şahsın 2 ayrı işyerinde yapılan aramalarda ise bin 474 adet teneke içerisinde tahmini 17 bin 688 kilogram yağ, TIR’ ın deposundan çekilen 35 litre yağ, 3 adet büyük boy huni, 2 adet küçük boy huni, yağ satıldığını  belgeleyecek olan not defterleri ile çok sayıda sipariş fişi ele geçirildi. Mahkeme kararınca el konulan yağ ve akaryakıt İl Özel İdaresi'ne teslim edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa Muhalefet suçlarından işlem yapıldı. Şahıslar ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak