Arkadaşlarının doğum gününe gitmek için otomobil kiralayan 5 arkadaşın geçirdiği kazada ağır yaralanan lise 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki genç hayatını kaybetti.

Sinop'ta bir otomobilin kontrolden çıkarak otobüse çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Aydoğan Sarıgül hayatını kaybetti.

Kaza dün akşam saat 20:00 sıralarında Sinop-Samsun kara yolu, kent çıkışı Korucuk mevkisinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre; Sinop'tan bir arkadaşlarının doğum günü için kiraladıkları otomobil için Çiftlik köyü mevkisine gittikleri öğrenilen Özgür A. yönetimindeki 57 AN 404 plakalı otomobil kontrolden çıkarak, aynı istikamette seyir halinde olan Şerafettin B. yönetimindeki 16 KN 443 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilde bulunan Aydoğan Sarıgül (16), Murat Ö. (16), Özgür A. (22), Demiralp C. (17) ve Batuhan A (17) yaralanmış, yaralılar ambulanslarla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 

Kazada durumu ağır olan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik bölümü 11. sınıf öğrencisi Aydoğan Sarıgül, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gece saat 02:30 sıralarında hayatını kaybeden Aydoğan Sarıgül'ün ölüm haberi büyük acıya neden oldu. 

Talihsiz gencin cenazesi, öğle saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ada Mahallesindeki evine götürüldü ve helallik alındı. Cenaze daha sonra Kastamonu'nun İnebolu ilçesine gönderildi. 

Sarıgül yarın Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde toprağa verilecek.
Editör: Vitrin Haber