Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gerzeninsesi Gazetesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uysal, ebediyete uğurlandı. Uysal'ın cenazesi Gerze ilçe merkezi Hamidiye Mahallesindeki evinde helallik alınması ardından kurucusu olduğu Gerzeninsesi Gazetesi önüne getirildi. Burada gazete çalışanları ve meslektaşları tarafından karşılanan Uysal için dualar edildi. 

SÖZÜN BİTİĞİ YERDEYİZ
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel yaptığı konuşmada, Fatih Uysal'ı hiç bir zaman unutmayacaklarını belirterek ailesine, gazete çalışanlarına ve meslektaşları tüm Gerzelilere baş sağlığı diledi. Demirel: “Sözün bittiği yerdeyiz. Fatih kardeşimizi az sonra ebedi istirahatgahına uğurlayacağız. İnsanlar vardır ailelerine çok ciddi servet bırakırlar. Ama servetlerin en büyüğü ailelerine bıraktıkları onurdur diye düşünüyorum. Fatih ile birlikte çok uzun yıllar birlikte omuz omuza gazetecilik faaliyetinde bulunduk. Fatih’in toplumsal değerlere yüksek, toplumun değerlerine değer katan, meslektaşları ve 15 Eylül gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile her türlü sorunu paylaşabilen, her türlü sorunu bizlere iletip ortak bir çözüm noktası arayan, gazeteciliğin gelişmesi bakımından çok ciddi önerileri ve görüşleri olan bir arkadaşımızdı. Allah’ın takdiridir, ancak hiç beklenmedik zamanda, hiç beklenmedik şekilde Fatih’i belki en verimli olacağı dönemde yitirdik, üzgünüz” dedi.

Gazeteci Uysal için gazetenin merkezi önünde de helallik istendi.  

Fatih Uysal için Gerze Merkez Camisinde öğleni müteakip cenaze namazı kılındı. Namazı kıldıran İlçe Müftüsü Bayram Karar, Fatih Uysal'ın örnek bir gazeteci olduğunu belirterek, tüm imkanlarıyla dini hizmetlere de destek olduğunu ve bunada yakinen şahit olduklarını söyledi. Uysal, kılınan cenaze namazı ardından Gerze eski şehir mezarlığında gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Cumhuriyet Başsavcı Mesut Pektaş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin,  SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri ile Fatih Uysal'ın dost, akraba ve sevenleri katıldı. 

12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 15:30 sıralarında Gerze ilçe merkezinde rahatsızlanması ardından kendi aracıyla Gerze Devlet Hastanesine giden Uysal'ın, yapılan muayene ardından kalp krizi geçirdiği anlaşılmış, Uysal buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Sevk sırasında yolda ikinci kez kalp krizi geçiren Uysal, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. 

Editör: Vitrin Haber