Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerine, ülke genelinde sıklıkla karşılaşılan İletişim Yoluyla Dolandırıcılık olayları ile etkin mücadelenin yolları anlatıldı. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl merkezimizde bulunan 10 banka şubesi, 2 PTT şubesi, Müftülük, 1 İlköğretim Okulu, 7 kuyumcu, Şoförler Odası Başkanlığı ile mahalle ve köy muhtarlarına yönelik olarak son dönemlerde ülke genelinde sıklıkla karşılaşılan İletişim Yoluyla Dolandırıcılık olayları ile etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminerde kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde kimlik numarası, adres bilgisi, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmaması, Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personelinin hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi ve havale – EFT yapılmasını talep etmeyeceğinin bilinmesi, bu tür taleplerin kesinlikle yerine getirilmemesi, Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine veya benzeri senaryolara itibar edilmemesi gibi konulara bilgiler aktarıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde vakit geçirmeksizin 155 ihbar hattını aramaları ya da en yakın kolluk birimlerine müracaat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Verilen bilgilendirme hakkında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son dönemlerde ülke genelinde sıklıkla karşılaşılan İletişim Yoluyla Dolandırıcılık olayları ile etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi amacıyla personelimiz tarafından, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve duyarlı hale getirilmesi amacıyla,  İl merkezimizde bulunan 10 banka şubesi, 2 PTT şubesi, Müftülük, 1 İlköğretim Okulu, 7 kuyumcu, Şoförler Odası Başkanlığı ile mahalle ve köy muhtarlarına, power paint ve video sunumu yapılarak çalışanlar ve bu yerlerde bulunan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmış olup,  kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 
Editör: Vitrin Haber