Olay ilçeye bağlı Karabey köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Karabey Köyü Banamar Mahallesinde bulunan Ekrem Özdemir’e ait tek katlı evde ailelerinin kahvaltıda olmasını fırsat bilen 3 ve 4 yaşlarındaki iki çocuk ellerine aldıkları kibritle dışarı çıktı.

Evin alt tarafında bulunan otların yanına giden çocuklar burada kibritle oynamaya başladı. Ateşledikleri kibriti bir anda yere düşüren çocuklar hemen önlerinde bulunan otların tutuşmasına yol açtı. Kahvaltı yaptıkları sırada bir anda evin yan tarafından yükselen alevleri fark eden aile bireyleri can havli ile kendilerini dışarı attı. Bir yandan kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalışan aile bireyleri bir yandan da durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile güçlükle kontrol altına alınabilen yangında şans eseri can kaybı yaşanmazken, büyük kısmı ahşap olan ve 6’sı çocuk toplamda 12 kişinin yaşadığı ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Kış öncesi ailesi birlikte sokakta kaldıklarını söyleyen Ekrem Özdemir, yetkililerden kendilerine bir yardım eli uzanmasını talep etti. 

 
Editör: Vitrin Haber