Boyabat ilçesinde 45 hanenin bulunduğu Aşağı Seyricek köyünde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 31 ev yanarak kül oldu. 

Yangın akşam saatlerinde başladı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye 45 kilometre uzaklıkta olan Aşağı Seyricek köyünde İbrahim Kaymaz'a ait olduğu belirtilen boş bir evde yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle bir anda büyüyen yangın, çevrede bulunan diğer evlere sıçradı. Yangına Sinop, Boyabat ve Çorum'un Kargı ilçesinden gelen 4 arazöz ve 3 itfaiye ekibi tarafından müdahale edilirken, ekipler ilçeden köye yaklaşık 1,5 saatte ulaşabildi. Yangın sabah saatlerine doğru kontrol altına alınabildi. 

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında, telef olan hayvanda olmadı. Yangında; 31 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Evlerin bir çoğunun boş olduğu, kullanılan 6 evden 4'ünün yandığı ve bu evlerde de 12 kişinin yaşadığı öğrenildi. 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Vali Vekili Hıdır Kahveci İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'da köye giderek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.


boyabat aşağı seyricek köyü yangını 1 haziran 2014 paylaşan: vitrinhaber 

Kaymakam Bozdemir; Yangının çıkış sebebi araştırılıyor
Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Yangının çıkış sebebi konusunda incelemenin sürdüğünü kaydeden Bozdemir, yangında can kaybı ve yaralanmanın olmayışının sevindirici olduğunu kaydetti. 

45 evden 14'ünün yapılan müdahale sonrası kurtarıldığının altını çizen Bozdemir, "Allaha şükür can kaybı ve yaralanma olmadı. Yangın sırasında hayvan telefi de meydana gelmedi. Yangında içinde yaşanan 4 ev yandı. Bu evlerde 12 vatandaşımız yaşıyordu. Bu vatandaşlarımızı mağduriyetleri sone erene kadar ya sağlam evlerde ve komşu evler de ya da Boyabat ilçe merkezimizde misafir edeceğiz" dedi. 

Köy muhtarı Celal Yaman'da yangının elektrik kontağı, ya da sigara izmaritinden meydana gelmiş olabileceğini belirtti. 








Editör: Vitrin Haber