Kaçak akaryakıt satışına karşı mücadele başlatan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince Boyabat'ta yapılan operasyonda, bir TIR'ın yakıt deposuna mazota alternatif olarak kullanılan 10 numara yağ dolduran zanlılar suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Sinop genelinde 10 numara yağı, akaryakıt olarak satan ve kullananlar ile ilgili olarak yapılan çalışmada, Boyabat Sanayi Sitesi'ne boş olarak giren kamyonete bir iş yerinde yağ tenekeleri yüklendiği tespit edildi. Boyabat-Kastamonu kara yolu üzerinde bir TIR'ın deposuna yağ tenekelerinin boşaltılması sırasında polis tarafından operasyon düzenlendi.



Operasyonda TIR’ın yanında ve araç içerisinde 60 adet dolu yağ tenekesi, 6 adet boş yağ tenekesi ve yağ boşaltımında kullanılan 2 adet huni, ayrıca yağların alındığı iş yerinde bin teneke yağ bulunarak el konuldu. Olayla ilgili iş yeri sahibi E.K (45), iş yerinden yağı getiren F.B (33), TIR’ ın sahibi Ş.B (52) ile TIR’ın deposuna yağ boşaltım işlemini gerçekleştiren E.K (38) ve U.G (36) olmak üzere 5 kişi şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa Muhalefet suçlarından işlem yapıldı. Soruşturma sürüyor.



Editör: Vitrin Haber