Sinoplu 2 çocuk annesi genç kadın yaklaşık 8 ay önce boşandığı eşi tarafından boğularak öldürüldü. 

Acı olay Ankara'nın Çubuk ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi. Her ikisi Sinoplu olan karı-koca 38 yaşındaki Mehmet D. ile 27 yaşındaki devlet memuru İlknur Keskinsoy 8 ay önce boşandı. Ayrılık işlemleri ardından boşanan çift, ikisi de erkek olan 2 ve 6 yaşındaki çocuklarını bakımlarını üstlenemedikleri gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Ankara Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ne teslim etti. 

Önceki gün boşandığı eşinin evine giden Mehmet D., çıkan tartışma ardından eski eşini boğarak öldürmesi ardından polise giderek teslim oldu.

Çubuk Fen Lisesinde memur olarak çalıştığı öğrenilen İlknur Keskinsoy'un cesedi, olay yerinde Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çubuk'ta oturan ve işsiz olduğu belirtilen Mehmet D. ise tutuklanarak ceza evine konuldu.  

Eski koca cinayetine kurban giden İlknur Keskinsoy'un, henüz 7 yaşlarındayken, maddi durumu oldukça yetersiz olan ailesinden alınarak yurda yerleştirilmişti. 7 yaşında ve kardeşlerinin en büyüğü olan İlknur Keskinsoy, Samsun'a bir bakım evine gönderilmiş, büyüyence de devlet memuru olmuştu. 

Bu arada cinayeti işleyen Mehmet D.'nin bir sosyal paylaşım sitesinde, çocuklarını sık sık ziyaret ettiği ve içinde bulunduğu duruma isyan ettiği görülüyor. İlknur Keskinsoy'un bir paylaşımının  altına yorum yapan Mehmet D'nin; "Az kaldı İlknur senin istediğini verecem sana sözüm söz. Allah şahidimki yüzünü kara çıkarmayacağım buna da herkes şahit olsun" yazdığı görüldü. 


Editör: Vitrin Haber