Gerze'de yaklaşık 50 gün önce balık avlamak için denize açılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan  Balıkçı Cüneyt Ekşi’yi arama çalışmaları dün balıkçılar tarafından tekrar başlatıldı.  

Sahil Güvenlik gözetiminde 10 büyük balıkçı teknesiyle Gerze Feneri ile Balıksan açıklarına kadar 15 kulaçtan 40 kulaca kadar Ortasu trolü çekilerek gerçekleştirilen çalışmalarda dün itibariyle bir sonuç alınamadı.

Bu arada Cüneyt Ekşinin ailesi ise perişan. Günlerdir uyumadıkarını söyleyen acılı Baba Şükrü Ekşi, yapılan aramalar sonucu oğlunun bir türlü bulanamadığını belirterek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım istedi.

Yaklaşık 2 aydır kayıp
Yaklaşık 50 gün önce 40-50 kulaç derinlikte ve 4-5 mil açıkta avlandığı ileri sürülen Balıkçı Cüneyt Ekşi'nin saat: 06.30’da annesini arayarak yarım saate kadar döneceğini söylediği, ardından kendisiyle irtibatın kesildiği belirtilmişti. Cüneyt Ekşi’nin dönmemesi üzerine o gün, saat: 07.00’de kendisini arayan baba Şükrü Ekşi'de oğluna ulaşamadı. Bunun üzerine saat:08.00 de Sahil Güvenlik ekiplerine haber verilerek kayıp balıkçıyı arama çalışmaları başlatılmıştı. Gerze Balıkçılık Kooperatifine kayıtlı balıkçılarının da katıldığı arama çalışmalarında, sahil güvenlik ekipleri günlerce havadan ve denizden arama faaliyeti yürütmüştü.
Editör: Vitrin Haber