3 ilde düzenlenen operasyonlarda 26 zanlı yakalandı
3 ilde düzenlenen operasyonlarda 26 zanlı yakalandı
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Salıpazarı ilçesinin Alanyaykın Mahallesi'nde 1,1 milyar lira yatırımla inşa edilecek tesiste, Salıpazarı Barajı'ndan temin edilecek su fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinden geçirilecek.

Günlük 100 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisin, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlanmasına katkı sunması hedefleniyor.

Proje kapsamında arıtma ünitelerinin yanı sıra temiz su deposu, filtre geri yıkama ve su kazanım tankları, çamur yoğunlaştırma ve susuzlaştırma üniteleri, kimya ve klor binaları, trafo-jeneratör merkezi ile idari ve yardımcı yapılar inşa edilecek.

Tesiste su kayıplarını azaltmaya yönelik geri kazanım sistemleri ile çamur yönetim süreçleri de uygulanacak.

Proje kapsamında toplam 8 bin 300 metre uzunluğunda iletim ve dağıtım hattı yapılacak.

Terfi merkezinden arıtma tesisine ham suyun ulaştırılması amacıyla 3 bin 950 metre çelik isale hattı, arıtılan suyun mevcut ve planlanan depolara aktarılması içinse 4 bin 350 metre düktil boru hattı döşenecek.

- 'Altyapımızı geleceğin ihtiyaçlarını da gözeterek güçlendiriyoruz'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yatırımın kentin içme suyu altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

İçme suyu yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Doğan, 'Samsun'umuzun geleceğine yönelik yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Suyun hayat olduğunu biliyor, hemşehrilerimize sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için altyapımızı geleceğin ihtiyaçlarını da gözeterek güçlendiriyoruz. Salıpazarı Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerimizin içme suyu geleceği açısından çok önemli bir yatırım. SASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilecek bu tesisle birlikte bölgenin içme suyu altyapısını daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturacağız.' dedi.

Doğan, 1,1 milyar liralık yatırımla uzun vadeli ihtiyaçlara da cevap vermeyi hedeflediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

'Günlük 100 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisimiz ve 8,3 kilometrelik yeni iletim ve dağıtım hatlarımızla şehrimizin su güvenliğini daha da güçlendireceğiz. Samsun'umuz için çalışmaya, şehrimizin her noktasında ihtiyaç duyulan yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu önemli yatırımın ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Kaynak: AA