Hepimizin bildiği gibi ''1982 Darbe'' anayasası'nı  değiştiren meclis, halkın onayını almak üzere yeni anayasayı 16 nisanda refaranduma sundu. refaranduma az bir zaman kalan şu günlerde meydanlar ve ekranlar bir hayli hareketlendi. Türkiye' nin kalkınma ve gelişme adına daha hızlı kararlar almasını sağlayacak yeni anayasa'yı, ana muhalefet partisi chp halen anlamamış görünüyor; yada işine öyle geliyor... 

En çok tek adamlığa takılmış chp ülkede çift başlılık olmadığını savunuyor. aslında kendileride  iyi biliyor sistemimizde çok başlılığın olduğunu; ve bu durumun geçmişte ülkemizi bir çok defa çıkmaz sokağa getirip duvara toslattığını gayet iyi biliyor...Efendim neymiş çok başlılık yokmuş, yürütmenin başı başbakanmış, başbakan ne derse zaten oluyormuş!!! yahu uzaydamı yaşıyor yada gerçekten farkındamı değiller? mevcut sistemin ülkenin önünü nasıl tıkadığının .. 

Kısaca bahsedeyim biraz geçmişten; seçimler yapılır en çok oyu alan partiye cumhurbaşkanı hükümeti kurma yetkisini verir, yetkiyi alan başbakan adayı, birlikte koalisyon kurabileceği partilerle görüşür, bir mutabakata varılırsa bakanları belirlerler ve cumhurbaşkanına sunarlar, cumhurbaşkanı uygun görürse hükümet meclisten güven oyu alarak çalışmaya başlar, yok eğer cumhurbaşkanı kabineyi onaylamazsa kabinede değişikliğe gidilir, yine onaylamazsa yine değişiklik cumhurbaşkanı onaylamadığı sürece bu böyle devam eder gider hükümet kurulamaz ülkede yaşam felç olur... halkın seçtiği insanlar cumhurbaşkanın insiyaatifine takılır millet iradesi yok sayılır..''hani bu işin neresinde halkın iradesi??

bir diğer husus diyelim'ki hükümet kuruldu, meclis çalışmaya başladı, görülen gerek üzere yeni kararlar alındı kanunlar yapıldı, meclis onayladı, hooop cumhurbaşkanın önüne gelir, onaylarsa ne ala onaylamazsa haydeee yine kısır döngü gitsin evrak gelsin evrak meclis yine iptal yine iş göremez halde... ey chp hani çok başlılık yoktu!!!  bu ülke azmı yaşadı bu durumları? defalarca aynı şeyler yaşanıp milletin iradesi yok sayılmadımı? sen seç meclise gönder; lakin iktidar olsun muktedir olamasın; vaziyet bu değilmiydi azmı çekti  millet bu işlerden... bu sebepten düşmedikmi imf kapılarında dilenci durumuna; unuttumu sanıyorsunuz bu millet o günleri? milleti ahmak yerine koymak kimsenin haddine değil...unutmadık unutturmayacağız..

16 nisanın önemi ülkemiz ve milletimiz için çok büyüktür.. 16 nisanda milletimiz çok önemli bir karara imza atacak. hiç bir hükümet milletine bu zamana kadar, hiç bu kadar değer verip güvenmemişti... hiç bir zaman bu milletin evlatları vatan üzerinde  bu kadar söz sahibi yapılmamıştı.. halkın iradesine ve emanetlerine hiç bir zaman bu kadar sahip çıkılmamıştı.

18 maddenin tamamı ülkemiz ve milletimizin daha güçlü yarınları için gereklidir.. 16 nisan ülkemizin tapusunun vesayetçilerin değil, milletin ellerine ve iradesine verildiği gündür.. 16 nisan EVET diyerek vesayete kırmızı, milletin iradesine yeşil ışığın yandığı gündür.. 16 nisan EVET diyerek milletimizin ülke yönetiminde doğrudan söz sahibi olacağı gündür.. 16 nisan EVET diyerek gençlerimizin ülke yönetiminde ve kalkınmasına taptaze fikirleriyle yepyeni ufuklar açacakları gündür.. 16 nisan EVET diyerek ülkemiz aleyhinde çalışan şer odaklarının, milletin iradesine toslayıp toz duman olacakları gündür.. 16 nisan gerçek millet iradesinin vesayetçilere darbecilere dur diyeceği gündür  VESSELAM..
...