İSTANBUL (AA) - Türk Telekom ve Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen 100. Yıl Kütüphaneleri sekiz farklı noktada hizmet vermeye başladı.

'Kurumsal Yönetim Ödülü' 9'uncu kez Sütaş'ın 'Kurumsal Yönetim Ödülü' 9'uncu kez Sütaş'ın

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ve iştiraki Sebit ile Kızılay'ın işbirliğinde deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla ilki Hatay'da hayata geçirilen 100. Yıl Kütüphaneleri, depremden etkilenen diğer illerde de yaygınlaştırılıyor.

Hatay'ın ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep'te de açılan 100. Yıl Kütüphaneleri, sekiz farklı noktada hizmet vermeye başladı.

Açıklamada görüşlerine yere verilen Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu Türk Telekom olarak "Türkiye'ye Değer" anlayışıyla geliştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle teknolojinin toplumsal faydaya hizmetinde kilit bir rol oynadığına inandıklarını söyledi.

Kızılay ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Sancaktaroğlu, "Bu projede depremden etkilenen tüm illerde teknolojiyi insanların iyilik ve faydasına sunan bir kurum olma vizyonumuzla, çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom ve iştiraki Sebit, Kızılay ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında depremden etkilenen öğrenciler için yıl boyunca kurulacak kütüphanelerin internet erişimini sağlarken bilgisayar ve eğitim materyali ihtiyacını da gideriyor.

Kurulan 8 kütüphaneye fiber altyapı, bilgisayar ve kitap desteğinde bulunulurken yapay zeka teknolojisiyle sınavlara hazırlanmada kişiye özel akıllı çalışma programları sunan Sebit ürünleri "Vitamin LGS" ve "Raunt" ile sınava girecek öğrencilere sınav hazırlık süreçlerinde fayda sağlanıyor.

Kütüphanelerde sağlanan fiber altyapı, teknoloji ve WiFi desteği sayesinde ortaokul ve lise öğrencileri, dijital yayınlardan faydalanabiliyor.

Depremden etkilenen diğer illerde de kurulacak olan kütüphanelerle öğrencilerin eğitim süreçlerine destek olunması hedefleniyor.



Kaynak: aa