Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince yürütülen ‘Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme İşi Projesi’ kapsamında, denizlerdeki kirlilik durumunun ele alındığı '1. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu' düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Grand Ankara Otel'de düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevrenin korunmasına yönelik çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Mehmet Ceylan, 'Temel amacımız ekonomik gelişmelere engel olmadan çevre değerlerimizi korumaktır. Çevreyi gelecek nesillere karşı bir sorumluluk bilinciyle ele almakta ve bir emanet olarak görmekteyiz. Çevresel, ekonomik ve sosyal etkenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak, sürdürülebilir kalkınma anlayışımız ile enerjiden sanayiye, ulaştırmadan tarıma, şehirleşmeden ormancılığa kadar birçok sektörde 2023 yılına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.' diye konuştu.

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi kapsamında yürütülecek araştırma çalışmalarında elde edilen bulguların değerlendirildiği sempozyumda, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin’e, sempozyuma sağlamış oldukları katkılar ve sundukları bildiri sonrası plaket takdim edildi.  
Proje kapsamında; İzleme çalışmaları ile 3 yıl boyunca denizlerimizde karasal ve denizel faaliyetler neticesinde meydana gelen kirlenmenin takip edilerek alınan tedbirlerin değerlendirilmesi, kirliliğin önlenmesi ve durdurulması amacıyla oluşturulacak eylem ve stratejilere ışık tutacak bilimsel verilerin toplanması hedefleniyor.
 
Editör: Vitrin Haber