AK Parti Sinop milletvekili için aday adaylığını açıklayan Gerzeli iş adamı Hüseyin Yüksek, aday adaylık başvurusu ardından kendisine yönelik yoğun ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. 

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ

Gazetemizi ziyaret eden Hüseyin Yüksek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Biz tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim kararı aldığı günün ertesi günü itibariyle tüm Sinop’umuza Gerze’mize, Dikmen’imize, Erfeleğimizde, Sinop merkezimiz de Durağan, Saraydüzü, Türkeli, Ayancık olmak suretiyle orada ki eş ve dostlarımızla öncelikle bir telefon görüşmeleri yaptık. Ve kendilerine 14 Mayısın ne kadar önemli olduğunu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesinin bu milletin ve bu milletin evlatlarını geleceğinin tesis etmek adına daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir Sinop için mücadele ettiği duygularını biz burada istişare ettik. Burada samimi duygularla birbirimize konuşuyoruz. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Ben bu 4 günlük süreç içerisinde tamamen sahalardayım ve çalışıyorum. 

EN BÜYÜK ZENGİNLİK İNSANLARA DOKUNABİLMEK

En büyük zenginlik ve mutluluk insana dokunmak. İnsanlarımız hakikaten gittiğimiz yer ve ilçelerde tüm iş yerlerinde sokakta caddede kıraathanede her yerde insanlarımızla muhabbet etmek o sohbeti samimiyeti candanlığı insanı mutlu ediyor. Tabii onlarda mutlu olduğu kadar inanın bende mutlu oluyorum. Ve şunu ifade ediyorum. Tüm siyasetçilerimize söylüyorum. Muhakkak insanlarımızın dertleriyle dertlenmek lazım. Eğer siyasete giriyorsak, siyaset bir meslek gibi görüyorsak millete ve devlete hizmet etmek duygularıyla şüphesiz hareket ediyor bütün siyasetçiler. İnsan faktörünün unutmayalım. İnsanlarımız hakikaten dokunulmayı, aranmayı, sorulmayı dertlerini bertaraf edilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor. Bu anlamda özellikle son 4 gündür benim de ifade ettiğim gibi insanlarımızı gördükçe, insanlarımıza dokundukça, insanlarımız ile sohbet ettikçe anlıyor insan. Tabii bizim geçmişten gelen bir siyaset hayatımız var. 

GEÇMİŞTEN GELEN BİR TANIŞIKLIĞIMIZ VAR

Geçmişten gelen bir Sinop camiası ve ilçelerinde hemşerilerimiz ile bir tanışmışlığımız var. Oturup kalmışlığımız var. Mutluluğuna ortak olduğumuz, acılarına ortak olduğumuz bir dünya hemşerimiz var. Tabii özellikle şunu ifade edeyim milletvekili aday adayı olmamdan çok insanlar mutlu, çok huzurlu. Özellikle de şunu söylemek istiyorum. Son 3 gün ve 3 gecedir şunu yaşadım. Özellikle Gerze deki hemşerilerimizin yoğun tebrikleri sağcısı solcusu tüm ilçelerde ve Sinop’u muzundaki hemşerilerimizi adaylığımdan dolayı mutluluğunu samimiyetini görüyorum. Dünyanın en büyük makamlarının sahibi olabiliriz, dünyanın en büyük ekonomilerine sahip olabiliriz ama adı bilinmedik bir garibanla bizim gideceğimiz yer aynı. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Hiçbir makam insanı karakteriyle duygu ve düşüncelerini değiştirmemesi lazım. Bu coğrafya bizim. Yaradan bize bir imkan bir güç verdiyse, bir akıl bir fikir verdiyse ve bunu da ülkem için milletim için kullan diyorsan biz bunu yapmaktan geri durmamamız lazım. Ayak oyunları, farklı düşünceler.

BİRLİKTE SİNOP OLACAĞIZ

Birlikte Sinop olacağız diyorum ben. İnşallah doğduğumuz büyüdüğümüz bu toprakları yeniden şenlendireceğiz. Güçlü olması daha güçlü olması için çalışacağız. 14 Mayıs onun için çok önemli. Cumhurbaşkanımızın Allah sağlık sıhhat versin. Allah uzun ömür versin. Ve ben açık söyleyeyim Hüseyin Yüksek olarak benim bir beklentim yok. Ben bu dünya da her şeyi görmüş bir insanım. Makamı da gördüm. Ekonomiyi de gördüm. Her şeyi gördüm. Onun için beni hiçbir makam değiştirmez. En büyük ekonomik güçte beni değiştirmez. Bu düşüncem de değişmez. Ben Sinop’a söz verdim. 14 Mayıs akşamına kadar sokaklar evim olacak dedim. Ben sözümdeyim. İhanet etmeyiz. Hata yapabiliriz. Ama hatamızdan döner özürde dileriz. Çok teşekkür ediyorum. Sinoplu hemşerilerime de saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

Editör: Serhat Özşahin