Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama ‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama

Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Altınkaynak, “Bağımsızlığı karakter edinmiş, ezelden beri hür yaşamış ve gelecekte de hür yaşama azim ve iradesinde olan necip milletimizin 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tutkuya dönüşen bağımsızlık mücadelesinin en önemli kararlarından birisi olan TBMM ’nin açılış yıl dönümünü hep birlikte, bir defa daha huzur ve coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Programda Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları ile Sakarya İlkokulu İzci Grubunun gösterileri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

Programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Alay Komutanı Albay Necdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, kurum müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: iha