Zonguldak’ın Alaplı Çatak Ortaokulu Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ‘İyilik Okulu İşbirliği Protokolü’ kapsamında bir geri kazanım projesiyle çöpe gidecek yemek atıklarını geri dönüştürülerek sahipsiz kedi ve köpeklere mama oluyor.

Jandarma tarafından yakalanan şahıs uyuşturucu ticaretinden tutuklandı Jandarma tarafından yakalanan şahıs uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık” Uygulamalı İyilik Projesi Yarışmasında, Alaplı Çatak Ortaokulu öğrencileri ‘Atık Yemeklerimiz Sevgiye Dönüşüyor’ proje kapsamında Taşımalı öğrenciler için verilen yemek atık malzemelerden yaptıkları kaplarla Köy genelinde oluşturulan sokak hayvanları için beslenme noktalarına kedi ve köpek mamasına dönüştürüldü.

Böylelikle önemli bir israfın önüne geçilirken, çöpe gidecek öğrenci atık yemeklerin atıklardan hazırlanan mamalar, sokak hayvanları için değerlendirilmesiyle hem toplumsal sorumluluk anlayışının pekişmesi hem de geri dönüşüme katkı sağlamayı amaçlandığı belirtildi.

Alaplı Çatak Ortaokul yetkilileri, sıfır atık projesi kapsamında taşımalı öğrencilerden kalan atık yemekler kapsamında" Atık Yemeklerimiz Sevgiye Dönüşüyor" temasıyla hayata geçirdikleri geri kazanım projesinin bir ayağının da Kedi ve Köpek Mama Üretim Tesisi olduğunu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne Alaplı Çatak Ortaokulu olarak tüm güçleriyle destek verdiklerini dile getiren öğrenciler, "Öğrencilerimizden kalan çöpe gidecek yemek atıkları kedi ve köpekler için mamaya dönüşüyor. Bu konuda tüm öğrenciler ile birlikte çalışıyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili olarak son zamanlarda bazı sıkıntılar yaşandı ama el birliğiyle o hayvanlarımıza da sahip çıkıyoruz. Böylelikle hem onların ihtiyacını karşılıyoruz hem de israfı önlüyoruz" dediler.

Kaynak: iha