Sinop'un Erfelek ilçesinde 70 yaşındaki Makbule Tarakçı ile eşinin yaşadığı evde çıkan yangın, evlerinde besledikleri 30'a yakın kedinin de yuvalarından ayrı kalmasına neden oldu.

Erfelek İlçesine bağlı Emirhalil köyünde yaşayan Makbule ve Sabri Tarakçı'ya ait iki katlı ahşap evde yaklaşık 10 gün önce elektrik kontağı sonucu yangın çıktı. Erfelek Belediyesi ekiplerince söndürülen yangının ardından yaşlı çiftin evi kullanılamaz hale geldi. 

Bunun üzerine Tarakçı çifti, Yalova'da yaşayan kızları Derya Köklü'nün yanına yerleşti, çiftin evlerinde beslediği 30'a yakın kedi ise soğuk kış günlerinde sokakta kaldı. 

Bir süreliğine eşiyle Sinop'a gelen Derya Köklü, yanan evin enkazında, sahiplerinin dönmesini bekleyen kedilere yemek vererek karınlarını doyurdu. 
Bir süre burada kedilerle zaman geçiren Köklü gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin 5 yıldır evde kedilerle birlikte yaşadığını söyledi. 

Annesinin kedilere çocukları gibi baktığını anlatan Köklü, "Anne ve babam yaşlı ve hasta oldukları için kedileri yanlarında getiremedi. Yangın sonrası kedilerin bazıları ortadan kaybolmuş. Annem aramış ancak bulamamış. Bazıları ise hala burada, annemin dönmesini bekliyor. Annemin de aklı kedilerinde. Evi yanmış, canlarına bir şey gelmemiş ancak en çok kedileri için üzülüyor" diye konuştu.

Anne babasının Yalova'da hastanede tedavi gördüğünü belirten Köklü, sağlıkları el verirse, havalar ısındığında onları getirip kedileriyle buluşturacaklarını belirtti.
Köklü, kedilerinden söz açıldığında annesinin çok duygulandığını, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığını kaydetti. 

Köy sakinleri kedilere yiyecek veriyor 
Emirhalil Köyü Camisi imamı Kadir Bedir ile köy sakinleri, Makbule teyzenin sokakta kalan kedileri için seferber olmuş durumda. 
Hala evin enkazının çevresinde yaşayan kedilere gün aşırı yemek veren Bedir, yangın sırasında bazı kedilerin kaçtığını söyledi. 
Yangının söndürülmesinin ardından kaçan kedilerin bazılarının geri geldiğini anlatan Bedir, bazılarının ise ortalıkta görünmediğini belirtti.
Bölgede kar olması nedeniyle kedilerin zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarına işaret eden Bedir, "Kedilerin maalesef yarısı kayboldu. Her gün ortaya çıkanların sayısı 10-15 tane. Biz de onları yemek vererek beslemeye çalışıyoruz ancak kar var ve şartlar zor" ifadelerini kullandı. 

Köy sakini Yılmaz Gültekin ise kedilere sahip çıkmaya ve yemek vermeye devam edeceklerini, hayvanseverlerden destek beklediklerini kaydetti.
Editör: Vitrin Haber