Sinop'ta ev ve merdiven temizleyerek biriktirdiği paralarla minibüs alan iki çocuk annesi Emine Durdu (40), öğrenci servis şoförlüğü yapmaya başladı.

Erkek mesleği olarak bilinen şoförlükte erkeklere taş çıkartan Durdu, caddelerde direksiyon sallıyor. Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile bütçesine katkı sağlamak için çalıştığını söyledi.

Sinop'ta üç yıl öncesine kadar ev, iş yeri ve binaların merdiven temizliğini yaptığını belirten Durdu, "Yıllarca temizlik işi yaptım. Aileme destek olmaya çalıştım. Çocuklarımın iyi yetişmesini istedim. Çalışarak kazandığım paraların bir kısmını biriktirerek, biraz da borçlanarak minibüs aldım ve şimdi öğrenci servis şoförlüğü yapıyorum" dedi.

- "Öğrencilerin Emine ablası"

Serviste taşıdığı öğrencilerle tek tek yakından ilgilendiğini anlatan Durdu, onlara ablalık yapması nedeniyle veliler tarafından daha çok tercih edildiğini dile getirdi.

Erkek kardeşlerinin de servis şoförlüğü yaptığını, onların sayesinde bu işe girdiğini belirten Durdu, şöyle konuştu:

"Eşim, çocuklarım ve kardeşlerimin desteğiyle bu işe başladım. Yıllarca temizlikçilik yaptım. Şimdi servis şoförüyüm ve işimi severek yapıyorum. En büyük desteği de kadınlardan alıyorum. Kadınlar çocuklarını benim servisime vermek istiyor. Çünkü onların Emine ablasıyım, bir anne gibi her şeyleriyle ilgileniyorum. Araç kullanırken çok titiz davranıyorum. Sadece evle okul arasındaki süre içinde bir yakınlığımız yok, bu süre dışında da onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum."

- Eşine de minibüs aldı

Eşi İrfan Durdu'nun bir akaryakıt firmasında pompacı olarak çalıştığını ifade eden Durdu, servis şoförlüğünden kazandığı paralarla ikinci bir minibüs alarak eşinin de servis şoförü olmasını sağladığını belirtti.

Kardeşlerinden araç kullanmayı öğrendiğini kaydeden Durdu, "Yaptığım işle gurur duyuyorum. İşimi seviyorum. Sabahları eşimle servise çıkıyoruz. Eşim başka güzergahtan öğrenci taşıyor ancak bazı okulların önünde karşılaşarak birbirimizle selamlaşıyoruz. Öğrenciler ve velileri eşimden daha çok beni tercih ediyor" diye konuştu.

Öğrenci velisi Türkan Varol ise Emine Durdu'nun iki yıldır çocuklarının okul servisini çalıştırdığını, ona çok güvendiklerini vurguladı.

Editör: Vitrin Haber