Emekli öğretmen Ayşe Semra Genç, annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi tescilli evini Sinop Belediyesine bağışladı.

Büyük bir fedakarlıkla bağışladığı evinin evraklarını imzaladığı sırada duygularını ifade eden bağışçı Ayşe Semra Genç, tarihi binanın bundan böyle Sinop’a ve Sinoplulara hizmet edeceğini söyledi. Genç; “Annem Macide Kılıç’ı burada yeniden yaşatacağız ve Tarihi dokuyu da koruyacağız. Restorasyonu bitirilecek evin bir odasında, ailemizin anıları ve tarihimizin yaşayacağı bir kompozisyon düşünüyorum. Hayriye ve H.Hüsnü Tezcan isimlerinin verileceği bir odada ailenin tarihi yaşatılacaktır. Dedem semerci Hüseyin Hüsnü Tezcan, Sinop-Saman pazarında çıkan büyük yangında 13 işyeri anahtarının elinde kaldığı söylenirdi.  
 
Eşiyle birlikte katıldığı tapu teslimine imza atılmasında konuşan Emekli Öğretmen Ayşe Semra Genç’ doğallığı severim, konuşmanın kısası lazım, annemin ölümünden sonra bu düşünce bende şiddetle ağır bastı. Ev harap oluyor, yıkılıp gitmesine vicdani bir rahatsızlık duydum, kokusuyla dokusuyla orada bir tarih yaşandı. Ben 4 koldan Sinop’luyum bir işe yaramalıyım. Vicdanı görevlerde öne çıkmalı ve Sinop’ta bir emsali temsil etmeye çalışayım dedim.
           
Sayın başkanla tanışıp, bu projeyi birlikte imzalamaktan mutluyum. Yapılan bağışı vatanseverlik ve memleket severlik olarak düşünüyorum” dedi.
           
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yapılan bağışın büyük bir fedakarlık olduğunu söyledi. Başkan Ergül; “Sizin yaptığınız bu davranış başkalarına örnek olmalı. Bir ev yıkıldığında; bir tarih yok olup gidiyor. Bu bağışın benim Başkanlık dönemime denk gelmesi büyük bir şanstır. Sizi Sinop halkı adına tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
           
Emekli öğretmen Ayşe Semra Genç daha önce de Ayancık’ta 2008 yılında ”Avukat H.Hüsnü Kılıç” adı verilen bir İlköğretim Okulu’da milli eğitime bağışlamıştı.  

Haber: Hamdi Gökçen
  



Editör: Vitrin Haber