Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, illere göre yeni doğan çocuklara verilen ilk 5 ismin listesini yayınladı. Buna göre, Türkiye’nin çoğu ilinde neredeyse hiç kullanılmayan Fadime ismi Sinop’ta ilk 5 isim arasında yer aldı.  

Karadeniz yöresinin simgesi haline gelen ve binlerce fıkraya konu olan “Temel”, “Dursun” ve “Fadime” isimlerinin artık unutulduğu ortaya çıktı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, illere göre yeni doğan çocuklara verilen ilk 5 ismin listesini yayınladı. Buna göre Karadeniz yöresinde erkeklerde “Ahmet”, “Mehmet”, “Mustafa”, “Ali”, kızlarda ise, “Fatma”, “Ayşe”, “Emine”, “Hatice”, “Zeynep” liste başı oldu.

Her anlatılışında insanın yüzünde tebessüm oluşturan Karadeniz fıkralarında sık kullanılan “Temel” ve “Dursun” ise listelere giremedi, “Fadime” ismi ise sadece Sinop'ta ilk 5 içinde yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerden Rize'de “Havva” ile “Hasan”, Samsun'da “Hanife”, Trabzon'da “Asiye”, Kastamonu'da “Şerife”, Ardahan'da “Songül”, Kars'ta “Yusuf'” ile “Murat” en çok kullanılan isimler oldu.

Editör: Vitrin Haber