Sinop'ta yaralı halde bulduğu köpeğin durumunun ağırlaşması sonucu köpeği kent merkezine tedavi için getiren vatandaş göz yaşlarına hakim olamadı. Duyarlı vatandaşın bulduğu köpek için sergilediği mücadele 'İnsanlık ölmemiş' dedirtti'

Geçen hafta Dibekli köyünde yol kenarında vücudunun çeşitli yerlerinden vurulmuş halde bir köpek bulan 51 yaşındaki Şaban Üstünbaş, ağır yaralı köpeği evine götürdü. Kendi imkanlarıyla köpeği tedavi etmek isteyen Üstünbaş'ın gayretleri sonuç vermeyince, çareyi Sinop'a gelerek yetkililerden yardım istemekte buldu. Şaban Üstünbaş'ın, Sinop Valiliği'nden yardım istemesi üzerine gerekli yönlendirmenin yapılması sonucu ağır yaralı köpek Sinop belediyesi'ne ait köpek barınağında bakıma alındı. 

Vitrinhaber muhabirinin sorularını yanıtlayan Şaban Üstünbaş, yaralı köpeği gösterirken gözyaşlarına hakim olamadı. Köpeği bu hale getirenlerin nasıl bir vicdana sahip olduklarını merak ettiğini belirten Üstünbaş, "Geçen hafta cuma akşamı ormanın kenarında bu köpeği yaralı olarak buldum. Evime götürdüm. İki-üç gün bakmaya çalıştım. Ama yarası ağır olduğu için hiç bir şey yediremedim. Bugün de Sinop'a tedavi için getirdim. Ağır yaralı olan bu köpeğin derhal tedavi edilmesi gerekiyordu. Böyle bir vahşeti yapanlar insan olamaz" dedi.