Sinop'ta her yıl Bektaşağa köyünde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Her yıl Anadolu'nun bir çok ilinden çok sayıda esnafı ağırlayan şenlikler bu yıl büyük bir katılımla yapıldı. Bu yıl karakucak güreşleriyle başlayan etkinlik, her yıl olduğu gibi tam bir alışveriş şenliğine dönüştü. 

Dışarıdan gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirten Muhtar Ercan Göçgün, bu tür etkinliklerin toplumların birlik ve beraberliğine de katkı sağladığını söyledi. Göçkün;  "Bugün başlayan ve her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Bektaşağa Hıdırellez Şenlikleri çok hareketli geçiyor, Hıdırellez şenliklerine çevre il ve ilçelerden esnaf ve vatandaşlar katılıyor. Şenlikten elde edilen gelirle köyün altyapı ihtiyaçları karşılanacak' dedi. 

Şenliklerin açılışına: Sinop Vali Vekili Hıdır Kahveci ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gençlikspor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, eski güreşçilerden SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber