Aslen Sinoplu olan Yargıtay 10. Ceza Dairesi Onursal Başkanı Refik Dizdaroğlu, vefat etti. Dizdaroğlu sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Dizdaroğlu için, Yargıtay protokol kapısı önünde tören düzenlendi. Dizdaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile diğer meslektaşları saygı duruşunda bulundu. 
Burada konuşan Alkan, sessiz ve sakin kişilikteki Dizdaroğlu'nun, bir hakimde bulunması gereken bütün bilgi ve birikime sahip meslek büyüğü olduğunu söyledi. 

Yargıtay Başkanı Alkan, Dizdaroğlu'nun eşi Filiz ve oğulları Mete ile Mert Dizdaroğlu'na, sevenleri, yakınları ve meslektaşlarına başsağlığı dilediğinde bulundu. Ardından, Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Burada öğleyin kılınan cenaze namazına Yargıtay Başkanı Alkan ile CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay,  Yargıtay mensupları, ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Dizdaroğlu'nun naaşı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına kondu ve Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

-Refik Dizdaroğlu'nun hayatı 
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Dizdaroğlu, 1944'te Sinop'ta dünyaya geldi. Sinop Hakim Adayı olarak mesleğe başlayan Dizdaroğlu, sırasıyla Dazkırı Hakimliği,Emirdağ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı; Aksaray, Ankara Sıkıyönetim ve Ankara hakimliği ile Ankara Çocuk Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

1999'da Yargıtay üyeliği ve 2006 yılında 10. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilen Dizdaroğlu, 2009'da emekliye ayrıldı.

Editör: Vitrin Haber