Terör saldırısında şehit düşen Sinoplu jandarma istihkam er Döngel'in, Zonguldak'taki babaevinde yas var.

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan jandarma istihkam er Kenan Döngel'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki babaevinde üzüntü hakim.

Kayseri'deki birliğine 3 ay önce gittiği öğrenilen 21 yaşındaki Döngel'in şehadet haberinin ardından Köseler Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk bayrakları asıldı.

Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan, yaptığı açıklamada, şehidin annesi Şehime ve babası Özcan Döngel'in, askeri yetkililerden oğullarının ağır yaralandığı haberini almalarının ardından Kayseri'ye hareket ettiklerini, şehadet haberinin Kenan Döngel'in dayısı ve yakınlarına iletildiğini söyledi.

Şehidin, Kayseri'deki usta birliğine yaklaşık 3 ay önce gittiğini, askerlik öncesinde de berber olarak çalıştığını anlatan Erarslan, "Şehidimizin 2 kardeşi var, efendi, çalışkan bir evladımız. Çok üzgünüz. Bu sorun artık bir memleket meselesidir. Türkiye'nin düzlüğe çıkmasını istemeyen her türlü harici ve dahili bu işin içinde. Bu işin üstesinden birlikte geleceğiz." diye konuştu.

Şehit Göksal Ağaçyetiştiren'in evinde acı ve gözyaşı
Diğer Sinoplu Şehit Göksal Ağaçetiştiren'in İstanbul Kartal Atalar Mahallesi'ndeki evinde de acı ve gözyaşı hakim. Şehidin evine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Şehit askerin 23 gün sonra terhis olacağı öğrenildi. Abi Gökhan Ağaçyetiştiren gözyaşlarına boğulurken arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Haberi alan yakınları ve arkadaşları şehit askerin evine gelerek taziyelerde bulundu.