ALMANYA'nın Hamburg kentinde yaşayan ve uzun yıllar başta oto tamirhanesi olmak üzere değişik branşlarda ticaret yapan Sinoplu Yusuf Özçelik, 67 yaşında vefat etti. 

Almanya’ya 1971 yılında turist olarak gelen ve uzun yıllar yük gemilerinde çalışan Özçelik’in akciğer yetmezliği sonucu öldüğü belirtildi. Halk arasında “Boss” lakabıyla tanınan ve daha önce iki kez kalp krizi geçirerek by-pass ameliyatı olduğu belirtilen Özçelik, Pazar akşamı fenalaşarak Harburg Hastanesi’ne kaldırıldı. Evde fenalaşan ve yalnız olduğu için 20 dakika beynine oksijen gitmeyen Özçelik’te, akciğer yetmezliği olduğu ve 3-4 yıldır elektirikli arabaya bağlı olarak oksijen tüpüyle yaşadığı belirtildi. Hastaneden bir gün yoğun bakımda tutulan Özçelik’in tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadığı ve Pazartesi akşamı yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ditib Mescidi Aksa Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan Yusuf Özçelik geçtiğimiz gün ikindi namazına müteakip memleketi Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sazkışla Köyü’nde toprağa verildi. 

Cenazeden sonra Özçelik’in oğulları Oğuz ve Yavuz Özçelik taziyeleri kabul ederek, cenazeye katılanlara ikramda bulundular.

 
Editör: Vitrin Haber