Erkek mesleği olarak bilinen fırıncılığa bayan eli değdi. 

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde baba mesleği fırıncılığa merak salan 18 yaşındaki Emine Cebeci, kendine meslek olarak fırıncılığı seçti. Geceleri babasına yardımcı olmak için fırına inen Cebeci, babası ile birlikte hamur yoğuruyor, hazırlanan hamuru fırına atıyor ve kürek sallıyor. 

Fırıncılık mesleğini çok sevdiğini belirten Cebeci, "Zor ve meşakkatli bir meslek. Hep erkekler tarafından yapılan bu mesleğe babamın yanında başladım. Onun yanında seyrederek ve zaman zaman yardımcı olarak yürüttüğüm işlerde zamanla ustalaştım. Bu gün tek başıma bir fırını çevirebilecek bilgi ve beceriye sahibim. Fırıncılık mesleğini seviyorum" dedi.

Fırıncı genç kız, Saraydüzü halkının kendisine alıştığını fakat dışarıdan gelen misafirlerin ise fırında bir bayanın çalıştığını görünce önce şaşırdıklarını, sonra da daha çok güven duyarak ürünlerini tercih ettiklerini söyledi. Kadınların kendilerine öz güven duyduklarında her işi başarabileceklerinin altını çizen Cebeci, "Fırıncılık yıllardır erkek işi olarak bilinir oysa hamura kadın eli değmelidir. Babam kendisine yardım etmemi istediği sürece bu fırında gerek ekmeği fırına verirken gerekse hamur yoğururken hizmet etmekten insanımızın evine giden ekmekte katkım bulunmasından büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber