24 yıl önce terör saldırısında vurulan asker, bedeninde artan arsenik miktarı yüzünden adım adım ölüme gidiyor. Malul sayılmayan gazi Aytekin Demirel, “Zehirlenerek ölüyoruz. Gazilik hakkımızı istiyoruz” dedi. 

Arsenik ve kurşun zehirlenmesini bir gazinin fark etmesinin ardından, aynı testlere tabi tutulan diğer gazilerde de zehirlenmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Bu gazilerden biri de Sinoplu Aytekin Demirel. Mağduriyetini dile getiren Demirel; "Şemdinli’de 1994’te sol bacağıma 4 biksi mermisi yedim, hala o kurşunla yaşıyorum. Şu an benim vücudumda yüzde 58 oranında arsenik var. Yüzde 58 öldürücü bir oran. Arsenikle ve kurşunla zehirleniyorum. 25 yıldır zehirleniyormuşuz fakat haberimiz yok. Fakat bizi hâlâ duymuyorlar. Ölmeden onurumuzun verilmesini ve Türk bayrağına sarılıp gömülmek istiyoruz" dedi.

Yine aynı şekilde mağduriyet yaşayan Serdar Yılmaz ise 1995’de Hakkâri’de PKK’lılarla girilen çatışmada makinalı tüfekten açılan ateşle belinden yaralandı. Kurşun atardamara yakın olmasından dolayı çıkarılamadı. Uzuv kaybı olmadığı için malul sayılmayan gazi Yılmaz’ın, iki yıl önce akciğerinde kitleler oluştu. 1 yıl boyunca yürüyemeyen Yılmaz’a teşhis bir türlü konulamadı. Vücudunda bulunan kurşundan şüphelenen Yılmaz’a, girişimleri sonucu toksikoloji bölümünde testler yapıldı ve vücudundaki merminin erimeye başlamasından dolayı yüzde 42 oranında arsenik zehirlenmesi yaşadığı ortaya çıktı. Yılmaz, “Bize gazilik hakkımız verilmiyor, derdimiz bu. Bizleri muhtaç ederek öldürmesinler. Gazilik onurumu ve hakkımı istiyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber