19 Ağustos tarihinde kalp krizi geçirmesi ardından, Samsun'da ki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde günlerdir yaşam savaşı veren Sinoplu Gazeteci Şevki Yıldırım (64), yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Acı haber basın camiasında ve Sinop kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu. 

64 yaşındaki Sinoplu gazeteci Şevki Yıldırım, 19 Ağustos Cumartesi günü sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. Eşinin durumu fark ederek çevreden yardım istemesi üzerine o sırada evin kapısının önünden geçen bir vatandaş tarafından ilk müdahalesi yapılan Yıldırım'ın duran kalbi tekrar çalıştı. 

Yıldırım, çağrılan ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yıldırım durumunun ciddiyeti nedeniyle, Samsun Medical Park Hastanesi’ne sevk edildi. Samsun’da acilen ameliyata alınan Yıldırım’a anjiyo yapılarak tıkalı olan damarları operasyonla açıldı. Yıldırım, ameliyat sonrası Yoğun Bakım Servisi’ne tedavi altına alındı. 

Evinde kalp krizi geçirdiği ve kalbi durduğu sırada beyne oksijenin gitmemesinden dolayı oluşan tahribat nedeniyle Yıldırım, o tarihten bu yana bilinci kapalı ve makinaya bağlı yaşıyordu. 

Uzun yıllar Samsun'da ve emekli olduktan sonra da Sinop'ta gazetecilik mesleğini sürdüren 2 çocuk babası Şevki Yıldırım, yarın Alaaddin Camisinde cumayı müteakip kılınacak cenaze namazı ardından Bektaşağa köyünde toprağa verilecek. 
Editör: Vitrin Haber