Sinoplu bayanlar Samsun'da kadınlar matinesi düzenledi. 

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından düzenlenen 'Kadınlar Matinesi' büyük ilgi gördü. 

Şehir Kulübü'nde gerçekleştirilen matineye dernek üye ve eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi bayanlar, özel okulların yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile çok sayıda ev hanımı katıldı. Oldukça renkli anların yayandığı kadınlar matinesinde, bayanlar gönüllerince eğlendi. Programda konuşan Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, 2004 yılında kurulan derneğin, hiç bir siyasi amaç gütmeden, sırf Sinopluları bir araya getirme anlamında bir çok faaliyet yaptığını hatırlattı. Kesimal; "2004 yılında hemşerilerimizle birlikte kurduğumuz Sinoplular ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği ile birlikteliğimizi profesyonel hale getirdik. Yurdun herhangi bir yerinden gelen, hastamızın yanında olduk, yurdumuzun herhangi bir köşesinden gelen Avrupa'dan gelip de burada yabancılık çeken öğrencilerimize eğitime katkı olarak eğitim ve öğretim  bursa ihtiyacı olduğunda gerekli bursu sağladık. İş adamlarımıza yönlendirdik ve durumu iyi olmayan hemşerilerimiz için yardım topladık. Cenazesi olanla beraber ağladık, düğünü olanla beraber güldük.  Sinop kültürünü yaşatmak için yemekler ve etkinlikler düzenledik. Yöremize has cevizli mantı, kıymalı ve cevizli nokul günleri yaptık ve tattırdık, tanıttık. Tanışma ve dayanışma kahvaltıları düzenledik,  folklörümüzü sunduk. Burada tek amacımız, Samsundaki Sinopluların yalnız olmadığını, birlik ve beraberlik içinde bir güç olduğunu göstermekti. Bu amacımıza da siz değerli Sinoplu hemşerilerimiz ve Sinopsever dostlarımızla birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Gerçekten insanı 'sevgi, birlik-beraberlik, dostluk-dayanışma ve kaynaşma' kadar ayakta ve yaşanır tutan bir kavram yok" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber