Çalıştığı maden ocağında bir gözünü kaybetti, hayatı karardı. Şimdi kendine uzanacak yarım elini bekliyor.

Erfelek ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında bir mermer madeninde geçirdiği kaza sonucu bir gözünü kaybedince protez göz takılan 33 yaşındaki Satılmış Küçük, zor günler geçiriyor. Tedavisi için çektiği krediyi ödeyemediği için malullük maaşına el konulan Küçük, bu kış gününde kömür bile alamıyor.  

Gazetemize gelerek yaşadığı sıkıntıyı anlatan Satılmış Küçük, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Küçük şunları söyledi: "2005 yılında Diyarbakır'da çalıştığım bir mermer firmasında dinamit patlaması sonucu bir gözümü kaybettim. Malulen emekli oldum ama firma davayı kazandığım halde 116 bin TL olan tazminatımı vermiyor. Gözümü kaybetmem ardından protez takıldı. Kaza yaptığım sırada sigortamın olmamasından dolayı tedavimi olabilmek için bankadan kredi çekmek zorunda kaldım. Bu kez ödeyemeyince maaşıma banka tarafından el konuldu. Kirada oturuyorum, 3 çocuğum var. Kaymakamlığa kömür için müracaatta bulunuyorum ret cevabı geliyor. Doktor gözlük yazdı. Gözlüklerim için yardım talebinde bulundum, ona da ret cevabı geldi. 

Hane engelli günleri nerede?
Ben fazla bir şey istemedim. Evim için kömür ve gözlüğümü alabilmek için yardım istedim. Yalda bir gün engelliler günü yapacaklarına, her gün bir engellinin elinden tutsalar daha iyi olur. Ben vatani görevimi yaptım ve vatana olan borcumu en iyi şekilde ödedim. Ekmek paramı kazanmaya çalışırken de böyle bir şey başıma geldi. Bana sahip çıkılmasını istiyorum" 

Editör: Vitrin Haber