Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organize ettiği  “Organik Tarımı Geliştirme Projesi”  kapsamında Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İncedayı Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar yerinde açılan stant ile vatandaşlara organik tarım hakkında bilgi verildi. 
 
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören stantta, kurum çalışanları tarafından bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca Sinop’ta Tüketicilerin Organik Gıdalara Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi için hazırlanan anket çalışması yapıldı.  Proje hakkında bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2014 yılında başlayan ve 3 yıldır devam eden Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi kapsamında eğitim ve yayım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Asak; “Organik Tarımı Geliştirme Projesi, Sinop il ve ilçelerine bağlı köylerde organik tarımın geliştirilmesine yönelik eğitim projesi ile yörede organik ürün yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlamak bu amaçla hem yöre çiftçisine hem de ülkemize gelir getirecek faaliyetler ile tarımsal kalkınmayı sağlayarak istihdam oluşturmaktır. 2014 yılında3 yıllık olarak planlanıp, İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanıp bütçesi Bakanlığımız tarafından karşılanacak olan Organik Tarımı Geliştirme Projesi bu yıl tamamlanarak, önümüzdeki süreçte üretim projelerini uygulamaya başlayacağız” dedi.     

Organik Tarımı Geliştirme Projesi kapsamında 2014-2016 yıları arasında Organik Tarım Eylem Planı ve Organik Tarımın Yaygınlaştırılması projesi ile 24 İlkokulun 4. Sınıflarında bin 417 öğrenciye organik tarımı tanıtıcı eğitimler verildiğini belirten Asak; “Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirdiğimiz Merkez, Erfelek, Gerze köylerimizden gelen 30 kadın çiftçimize ve Boyabat ilçemizdeki köylerden gelen 24 kadın çiftçimize,hem tüketici hem üretici olarak  sunum yaparak Organik Tarım Üretim aşamasında dikkat etmeleri gerekenler ve üretim basamakları hakkında  bilgiler verdik”diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber