Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen “Bir dilekte sen tut” isimli proje ile Sinoplu çocuklar yılbaşı dileklerine kavuşuyor. Birçok isteğin yer aldığı dilek kutusundan çıkan bir not gençlik meclisi üyelerine duygulu anlar yaşattı. İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sinoplu Berkay Akbaş’ın fotoğrafını kutuya atan bir kişi Gençlik Meclisinden Berkay’ı geri getirmelerini istedi.  

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu yılda Uğur Mumcu meydanında kurulan dilek kutusuna yeni yıl dileklerini yazan çocuklara hediyelerini ulaştıracak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen projede Uğur Mumcu meydanında bulunan çam ağacının altına yerleştirilen dilek kutusuna, yılbaşı isteklerini yazan çocuklar, düzenlenecek organizasyonla dileklerine kavuşacak. Önceki yıllarda da düzenlenen “Bir Dilek de Sen Tut” projesi ile Uğur Mumcu meydanında kurulan dilek kutusuna yeni yıl dileklerini atan yüzlerce çocuk, duyarlı Sinop halkının destekleri ile dileklerine kavuşmuştu. Büyük ses getiren bu anlamlı proje bu yılda Sinoplu çocukların dileklerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

EĞER GETİREBİLİRSENİZ BERKAY’I GERİ İSTİYORUM
Kutulardaki dileklerin bir kısmını toplayan Gençlik Meclisi üyeleri geçtiğimiz Cumartesi İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sinoplu Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın fotoğrafının arkasına yazılı olan dileği okuduklarında duygusal anlar yaşadı.

Berkay’ın fotoğrafının arkasında “Eğer geri getirebilirseniz tek isteğim bu çocuğun hayata ger dönmesidir. Bunu gerçekleştirebilir misiniz?” yazıyordu. Okudukları dileklerde, çocukların insani duygularının çoğu yetişkinde olmadığını bir kez daha anladıklarını belirten Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, kendilerini etkileyen bir başka dileğin ise engelli öğretmenleri için belediyeden okulda gerekli iyileştirmelerin yapılması yönünde talep ileten öğrencilerin yazdığı not olduğunu söylediler. 

DİLEKLERİNİZE İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ YAZMAYI UNUTMAYIN
Gençlik meclisi üyeleri bazı isteklerde iletişim bilgilerinin bulunmaması nedeniyle, istek sahiplerine ulaşamadıklarını belirterek, isteklerini kağıtlara yazarak dilek kutusuna atan çocukların muhakkak iletişim bilgilerini de eklemelerini istedi. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamanın Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirildiğinin altını çizen meclis üyeleri, bu projeye destek olan herkese teşekkür etti.