Gençlerin eğitimine katkıda bulunmak ve eksiklerini tamamlamak için gece gündüz koşturan, ancak yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybeden Sinop’un eğitim gönüllüsü Mehmet Demir (51) sevenlerini yasa boğdu. 

Demir için, Alaaddin Camisi’nde öğlene müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına; Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rasim Çakır, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİSAD) Başkanı Hikmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri,  Demir’in üzerlerinde öğrencilik döneminde emeği bulunan Türkiye’ nin farklı illerinden çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Demir, kılınan cenaze namazı ardından Çukurbağ mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

51 yaşında ve 2 çocuk babası olan Mehmet Demir geçtiğimiz Ramazan Bayramı ardından yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaklaşık 4 aydır tedavi görüyordu.

Okyanus Eğitim A.Ş. ve SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, Mehmet Demir’ in tedavisi boyunca devamlı tevekkül içerisinde olduğunu belirterek, “ Hayatını gençlerin eğitimi ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesi için adayan Mehmet Demir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Adeta tek kişilik vakıf gibi çalışırdı’ dedi. Yakın arkadaşı Hamdi Özdemir’ de Mehmet Demir’ in maddi ve manevi bütün imkanları ile gece gündüz demeden öğrencilerin her ihtiyacına koşturduğunu belirterek, “ Bir bakmışsınız gecenin 03:00’ ünde hastanede hasta olan bir öğrenci kardeşimizi getirmiş kendi çocuğu gibi sabaha kadar başında bekliyor. O adeta ‘ Sinop’ un Mehmet Abisi’ ydi. Sinop Karayolları’ n dan işçi emeklisi olduktan sonra bütün mesaisini eğitim hizmetlerine ayırdı. En çok ettiği dua ise ‘ Rabbim şu hizmet işimi elimden almasın’ olurdu” dedi.

Editör: Vitrin Haber