Sinop ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ve özellikle öğrencilere yardım elini uzatan, yaptığı hayır yatırımları ile memleketine de fayda sağlayan Sinoplu iş adamı Musa Can, 20 Şubat 2018 Salı günü hayata veda etti. 

Yakalandığı hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gören ve 57 yaşında yaşamını yitiren Can için İstanbul Kemerburgaz merkez camisindeki öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Musa Can daha sonra Sinopluların omuzlarında defnedileceği Kemerburgaz'da ki aile kabristanlığına götürüldü. Can burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla toprağa verildi. Defin ardından cenazeye gelenlere ikramda bulunuldu. Can'ı son yolculuğunda çok sevdiği hemşehrileri katılımlarıyla yalnız bırakmadı.
 
Cenazeye; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 25. Dönem AK Parti Milletvekili Cengiz Tokmak, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Rafet Orhan, SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, Sinoplu Gazeteci-Yazar Adil Yıldız, Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Yüksel Kalyoncu, Sinop'un yetiştirdiği önemli iş adamlarından; Mukadder Yıldırım, Ramazan Ulu, Mehmet Kuru, CHP Sinop eski İl Başkanı Mustafa Acun, Karadeniz TV sahibi Zihni Cinan başta olmak üzere çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi, iş adamları ve yüzlerce Sinoplu katıldı.