Sinop'ta, Atatürk Devlet Hastanesinde çocuk acil servisi kurulması için imza kampanyası başlatan Uğur Demirtaş topladığı imzaları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığına gönderdi. İlerleyen günlerde toplayacağı imzaları yeniden ilgili makamlara göndereceğini söyleyen Demirtaş; “Sinop’ta çocuk acil servisi kurulması için mücadeleye devam edeceğim” dedi.  

Sinop’ta bir benzin istasyonunda çalışan ve çocuklarının hastalığı nedeniyle sürekli hastaneye gitmek zorunda kalan Uğur Demirtaş, acil servise çocuk birimi kurulması için imza kampanyası başlattı.

Hükümet meydanında kurduğu stantta vatandaşlardan imza toplayan Demirtaş’ın kampanyasına Sinoplular yoğun ilgi gösterdi.

12 yaşındaki çocuğunun epilepsi hastası ve diğer küçük çocuğunun astım hastası olması nedeniyle 2003 yılından buyana sıkıntı çeken Uğur Demirtaş; postaneye giderek açtığı stantta topladığı 3 bin 900 imzayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığına gönderdi.

Yetkililerden bu sese kulak vermelerini isteyen Demirtaş “Sinop’umuza bir çocuk acili kazandırılması için yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Bu işe evrakla değil de vicdanen, bir anne baba olarak yaklaşmalarını istiyorum. Yetkililerimizde kendi çocuklarının bu sıkıntıları yaşayabileceğini düşünerek bu konuya eğilirlerse daha sağlıklı karar verebileceklerine inanıyorum. Bu istediğimiz Sinop için çok zor bir şey değil. Bunu sadece ben değil tüm Sinoplular istiyor. Bugün bana destek veren 3 bin 900 Sinoplu’nun imzasını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığına gönderiyorum. Yine toplanan imzaları ilerleyen dönemlerde göndermeye devam edeceğim. Bu birimi Sinop’a kazandırana kadar imzaları göndermeye devam edeceğim. Bir kez daha yetkililerimizden duyarlı olmaları, sesimize kulak vermeleri konusunda ricada bulunuyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber