Sinop'ta çocuk acil kurulması için 4 yıldır sürdürdüğü mücadele ve kampanyalar sonucu Çocuk Hastalıkları Acil Nöbetinin başlatılmasını sağlayan Uğur Demirtaş'ın yeni başlattığı kampanyaya bir iş adamı da destek verdi.

Çocuk servisine gelen minik hastaların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için Demirtaş'ın startını verdiği ‘Çocuklar Sağlıklı ve Mutlu Gülsün’ kampanyasına Sinoplu terlik üreticisi Şaban Can, Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrikasında özel olarak ürettiği terlik ve ev botlarıyla katkı sundu. Türkiye'deki büyük firmalara terlik ve ev botu üreten Şaban Can, minikler için özel olarak ve titizlikle hazırlanan ürünlerin yanında, serviste görevli doktor ve hemşireleri de unutmadı. Can, onlara da verilmek üzere birbirinde güzel terlikler üretti. 

İŞ ADAMLARIMIZI KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ
Amacının bu konuda Uğur Demirtaş'ın oluşturduğu farkındalığa katkı sunmak ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine iş dünyasının da dikkatini çekmek olduğunu belirten Şaban Can,  "Ben Sinop Erfelek doğumluyum. Moda Terlik olarak Sinop'ta çalışmaktayız. Ürünlerimizi Türkiye'de ki büyük firmalara satmaktayız. Sinop'ta başlatılan kampanyayı Vitrinhaber'de gördük ve kentimizin büyük bir ihtiyacı olan çocuk acilin kurulmasına yönelik kampanyadan haberimiz oldu. Ardından bu konuda yapılan girişimlerden çok mutlu olduk. Geçtiğimiz günlerde de ‘Çocuklar Sağlıklı ve Mutlu Gülsün’ adlı kampanyanın başladığını yine vitrinhaber'den öğrendik. Bizde kendi imkanlarımız doğrultusunda bu kampanyaya destek vermek istedik. Moda terlik olarak çocuklara, güzel ve şık ürünler ürettik. Bizim asıl amacımız, bütün sanayicilerimizi bu oluşuma davet etmek. İlk adımı atmaktan dolayı da büyük mutluluk yaşıyoruz" dedi. 

100 KİŞİYLE ÇALIŞIYORUZ
Sinop, Erfelek ve İstanbul üçgeninde gerçekleştirdikleri üretim çalışmalarını anlatan Şaban Can, anne ve babaları da çocuklarına kanser içermeyen ürünlerin tercih edilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Şaban Can sözlerini şöyle sürdürdü; "5 yıldır Sinop'tayız. Daha önce İstanbul'da faaliyet gösteriyorduk. Moda Terlik olarak 18 yıldır bu sektörün içerisindeyiz. Sinop'ta 60 kişiyle, İstanbul'da 25 kişi ve Erfelek ilçesindeki diğer bir atölyemizde de 20 kişi bulunmakta. Yani 100 kişiyle çalışıyoruz. Türkiye'ye bu ürünleri ilk kez getirerek tanıtan biz olduk. Daha önce Çin'den getirilen benzer ürünler kanser içerdiği için, büyük firmalar artık Çin'i  tercih etmiyor ve iç piyasadan ürün tedarik ediyorlar. Yaptığımız ürünler kazak türünden dokumadır. Yıkanabilir özelliği vardır. Çocuklar için, çocukların gelişimi için yıkanabilir, esnek ve kanser içermeyen ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz".


Advertorial